>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
Primăria Copșa Mică
Str. Aleea Castanilor, nr. 8
tel. 0269/840120
fax. 0269/840149
e-mail: primaria_copsa@birotec.ro
 
Stiri recente
SMURD
 

SMURD COPŞA MICĂ 10 ANI - MISIUNE INDEPLINITĂ - prezentare (încărcată pe YouTube) 

Aniversarea a 10 ani de activitate în slujba oamenilor, a Serviciului SMURD Copșa Mică. Conform motto-ului lor "Salvând o viata, salvezi lumea!", SMURD a raportat "MISIUNE ÎNDEPLINITĂ" celor 25.000 locuitori din 7 localități deservite (Axente Sever, Târnava, Valea Viilor, Şeica Mică, Şeica Mare, Micăsasa și Copșa Mică). Prezentarea conține informații despre SMURD Copșa Mică de la înființare până în prezent și poze. Mulțumim echipajului SMURD Copșa Mică, celor care veghează asupra vieților noastre și le urăm un călduros:
LA MULȚI ANI!

 

SMURD COPŞA MICĂ 5 ANI - MISIUNE INDEPLINITĂ  - prezentare PowerPoint (încărcată pe YouTube) realizată cu ocazia aniversării a 5 ani de activitate - 23.07.2010
  

      SMURD COPŞA MICĂ 5 ANI - MISIUNE INDEPLINITĂ - reportaj NovaTv

 

SMURD - Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare Copsa Mica a fost infiintat in anul 2005, la initiativa primarului orasului Copsa Mica - Mihalache Daniel Tudor - in urma unui protocol incheiat intre primariile din vecinatatea orasului Copsa Mica, respectiv Seica Mare, Seica Mica, Axente Sever, Micasasa, Tarnava si Valea Viilor. Astfel, Serviciul SMURD functioneaza in subordinea Consiliului Local Copsa Mica in asociere cu unitatile administrativ-teritoriale, care sunt deservite de acest serviciu. Obiectivul principal al acestui serviciu il reprezinta apararea vietii, bunurilor materiale si mediului, interventii impotriva incendiilor si dezastrelor. 

Finatarea serviciului se face prin contributia fiecarei autoritati publice locale implicate in infiintarea si functionarea acestuia, prin subventii de la bugetele locale si din venituri extrabugetare. Contributia fiecarei parti contractante este stabilita in functie de numarul populatiei din unitatea administrativ-teritoriala respectiva.

Pentru functionarea serviciului s-a achizitionat o ambulanta Mercedes-Benz Vito 111CDI in valoare totala de 45.987 Euro dotata la standarde europene.

 

    Incepand din luna Ianuarie 2008, printr-un  program  al  Ministerului Sanatatii Publice, orasul nostru a fost dotat cu o ambulanta SMURD de ultima generatie, recunoscandu-se astfel aportul serviciului la nivelul celor 6 comunitati care se afla in raza de actiune.

    Masina a fost inaugurata oficial in data de 31.01.2008 in prezenta oficialitatilor judetene din domeniul sanatatii si a preotilor locali.

    Succes echipajului SMURD in misiunea sa de a salva vieti !

 

   ** IMPORTANT! **

 

Va rugam sa ne sustineti si in acest an in Campania de redistribuire a 2% din impozitul pe venitul net. Pentru mai multe detali click pe link-ul de mai jos:

  Campania 2% Pentru SMURD

 

 

 

SMURD Copsa Mica   alaturi de initiatorul  proiectului: Primarul orasului Copsa Mica - Mihalache Daniel Tudor si Seful Coordonator  SMURD Targu Mures - dr. Raed Arafat.    (August 2005)

 

Vizita Ministrului Sanatatii la SMURD Copsa Mica (Iulie 2008)